Voor wie is de opleiding

De opleiding Sportmassage  is nuttig voor iedereen die belangstelling heeft voor gezondheidsaspecten. De opgedane kennis komt je  van pas tijdens je  gehele leven. Je  kunt mensen helpen, begeleiden en adviseren op het gebied van sport en leefstijl. De mogelijkheden met het N.G.S. Sportmassage en wellness massagediploma zijn divers. Met het diploma kan  je iedereen behandelen zowel in een eigen  praktijk als in de sportschool/fitness centrum. In de topsport is de sportmasseur een vaste medewerker van het team, naast de fysiotherapeut en sportarts. Ook bij sportverenigingen is de vraag naar sportmasseurs groot. Vele verenigingen lieten hun bestuur, leiders en trainers een cursus Sportmassage volgen, omdat zij een stuk verantwoording voelen ten aanzien van de sportgezondheidszorg binnen de vereniging.

Wellness- massagecursus
Naast het werken bij een sportvereniging vestigen veel sportmasseurs zich in een vrije praktijk of gaan werken in een wellnesscentrum.  Een aantal onderdelen, zoals trainingsleer en tapen / bandageren  van de opleiding Sportmassage zijn voor het uitoefenen van het beroep wellnessmasseur dan  overbodig.

Het N.G.S. kent een aantal aanvullende opleidingen:
Met name de cursus Blessurepreventie biedt een waardevolle aanvulling op het diploma, omdat je met dit diploma ook erkend wordt door een aantal Zorgverzekeraars.

Met het introduceren van het licentie-systeem heeft het N.G.S. een goede stap gezet naar internationale erkenning. Als erkende opleider hebben wij  ook de intentie zoveel mogelijk nascholingscursussen te verzorgen. Deze cursussen worden bekend gemaakt in het vakblad van het N.G.S. : Sportmassage   De data  van deze cursussen zullen ook op onze website bekend worden gemaakt.