Willem Snellenberg - Sportmassagecursus

Tot hier en nu verder!

Willem Snellenberg is sinds jaar en dag een bekende naam in de wereld van blessurepreventie en sportmassage.

Nu hij met  pensioen is wil hij zich met zijn enorme ervaring, zijn kennis en zijn kunde inzetten om  de vele  blessures en chronisch recidiverende aandoeningen te voorkomen. Gezien de vele klachten moet de gezondheidszorg worden omgebogen van “Ziekenzorg naar Welzijnszorg”  Door een gezonde leefstijl kunnen veel klachten worden voorkomen.

 • 50 jaar Fysiotherapeut met eigen praktijk
 • 21 jaar Verzorger, sportfysiotherapeut en revalidatietrainer bij FC Twente
 • Geeft sinds 1972 Opleiding Sportmassage NGS
 • Auteur van het Handboek Sportmassage
 • Auteur applicatiecursus Blessurepreventie van het Nederlands Genootschap van Sportmassage.
 • Tot hier en nu verder

  Nederland, Enschede 17dec2017 Willem Snellenberg (76), oud fysiotherapeut FC Twente. fotografie Cees Elzenga CE20171217 Editie: Alle edities

  Een goede opleiding daarvoor is de cursus Sportmassage.

  In zijn Handboek Sportmassage beschrijft hij op heldere wijze hoe niet alleen sportmasseurs, maar ook trainers en andere zorgverleners zich kunnen inzetten met voorlichting aan hun cliënten om blessure- en klachtenvrij te blijven en gezond oud te worden.

  Kerntaak van zorgverleners en sportmasseurs

  Het opsporen en het vroegtijdig bestrijden van insluipende gezondheidsproblemen

  Willem Snellenberg

  Willem Snellenberg studeerde in 1968 af aan de Academie voor Fysiotherapie van Dr. Strikwerda.

  Hij werkte een jaar in diens praktijk, waar hij vele sportmensen
  behandelde, o.a. van betaalde voetbal organisaties. en profwielrenners

  In 1969 werd hij gevraagd om de verzorging en de para- medische begeleiding op te nemen van de profvoetballers van F.C.Twente.

  Hij stond aan de wieg van de opleiding Sportfysiotherapie in Nederland . In zijn particuliere praktijk in Enschede behandelde hij samen met zijn zoon vele patiënten met allerlei klachten en aandoeningen. Met name als sportfysiotherapeut heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend.

  Met zijn bedrijf SnelFIT hield Willem zich al jaren bezig met vele opleidingen op het gebied van gezondheid en beweging. Al sinds 1972 wordt door hem de Opleiding Sportmassage van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (N.G.S.) verzorgd. Na zijn pensioen herschreef hij zijn Handboek Sportmassage, dat nu door bijna alle cursisten in heel Nederland voor opleidingen tot masseur wordt gebruikt. Zijn opleiding geeft hij nog altijd om zijn leerstof elk jaar aan te kunnen passen. 

  >