Willem Snellenberg - Sportmassagecursus

Opleiding Sportmassage

De Opleiding Sportmassage leidt u op voor een zeer uitgebreid werkterrein, dat niet alleen is gericht op de sport, maar ook op allerlei andere risicogroepen, zoals 50+ers, beginnende sporters en overbelasting in werksituaties.. Alhoewel de norm van bewegen  door velen nog lang niet wordt gehaald, gaat de gemiddelde Nederlander steeds meer aan beweging doen.   Omdat veel mensen geen enkel besef hebben omtrent het gebruik en de belasting van hun eigen lichaam zien we vele blessures en aandoeningen ontstaan. Tientallen vragen blijven voor hen onbeantwoord; Hoe kan ik mijn training verantwoord opbouwen? Welk schoeisel is voor mij het beste? Hoe kies ik een goed racket?

Waarom krijg ik last van mijn knie of achillespees als ik een kilometer hardloop?  Hoe komt het, dat ik zo vaak last heb van mijn rug, terwijl de dokter zegt, dat er niets aan de hand is , Etc. Deskundigen becijferden dat, door middel van een goede begeleiding, het gigantisch grote aantal blessures en aandoeningen dat nu voorkomt met maar liefst 70% kan worden teruggedrongen. Dit zou de behandelkosten enorm drukken en voorkomen is nog altijd beter dan genezen.  De taak van de sportmasseur is voornamelijk gericht op dit preventieve doel. Er zijn te weinig sportmasseurs en degene die werkzaam zijn stellen zich veelal tot doel de prestaties van het eerste team te verbeteren. In de breedte moet echter veel meer begeleiding plaatsvinden. Met name de jeugd, de recreatiesporters en de oudere sporters schreeuwen om begeleiding. Er is dus volop werk aan de winkel. U kunt daarbij van nut zijn door uw inzicht te verbeteren, de oorzakelijke factoren op te sporen en sporters te adviseren en te begeleiden.

Voor wie is de opleiding? 

Voor deelname aan de Opleiding SnelFit Sportmassage is géén vooropleiding vereist.         De cursus is voor iedereen toegankelijk. Belangstelling voor gezondheid, leefstijl en voor sport  blijken in de praktijk belangrijkere factoren dan een uitgebreide vooropleiding. Wel heeft de opleiding de laatste jaren veel meer inhoud gekregen en werd de stof steeds uitgebreider.  In één leerjaar is de theorie  nauwelijks te leren. Daarom is het verstandig om in alle rust en in eigen tempo vast met de studie te beginnen. De opleiding Sportmassage is nuttig voor iedereen die belangstelling heeft voor gezondheidsaspecten. De opgedane kennis over het menselijk lichaam komt je van pas tijdens je gehele leven. Je leert mensen te helpen, te begeleiden en te adviseren op het gebied van bewegen, sport en leefstijl. De mogelijkheden met het N.G.S. Sportmassage diploma zijn divers. Je kunt iedereen behandelen zowel in een eigen praktijk als bij een sportvereniging of in een sportschool/fitness- centrum. In de topsport is de sportmasseur een vaste medewerker van het team, naast de fysiotherapeut en de sportarts. Bij sportverenigingen is de vraag naar sportmasseurs groot. Vele verenigingen laten hun bestuur, leiders, en trainers een cursus Sportmassage volgen, omdat zij een stuk verantwoording voelen ten aanzien van de sportgezondheidszorg binnen de vereniging.

Van zorg naar welzijn
Naast het werken bij een sportvereniging vestigen veel sportmasseurs zich in een vrije praktijk of gaan werken in een wellness centrum.  Voor de sport, maar vooral ook voor de gezondheidszorg zijn veel  sportmasseurs nodig om de grote hoeveelheid, vooral chronische klachten terug te dringen.

Het N.G.S. kent een aantal aanvullende opleidingen:
Met name de cursus Sportzorgmasseur, die je kunt volgen na deze basisopleiding  biedt een waardevolle aanvulling, omdat je met dit diploma ook erkend wordt door een aantal Zorgverzekeraars.

Met het introduceren van het licentie-systeem heeft het N.G.S. een goede stap gezet naar internationale erkenning. Als erkende opleider hebben wij  ook de intentie zoveel mogelijk nascholingscursussen te verzorgen. Deze cursussen worden bekend gemaakt in het vakblad van het N.G.S. : Sportmassage   De data  van deze cursussen zullen ook op onze website bekend worden gemaakt.

Duur van de opleiding & de lestijden

Onze opleiding bestaat uit 32 lesmomenten. Dat zijn 20 online Zoom-lessen en 12 praktijkdagen. Je bepaalt zelf je studietempo en kan de lessen gedurende twee jaar voor jezelf inplannen. 

De Zoomlessen zijn op zaterdag van 10.00u tot 12.30u.

De praktijkdagen zijn op zaterdag van 10.00u tot 14.00u op onze locatie aan de Morsweg 40 in Enschede.


Naast de lessen ondersteunen we je per e-mail en beantwoorden we graag al je vragen.
Bekijk het overzicht

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding sportmassage kan op ieder moment. Als je interesse hebt in onze opleiding,
dan plan ik graag een kennismakingsgesprek. En als we er tijdens het gesprek achter komen dat we bij elkaar passen, dan kan je direct inschrijven. Je ontvangt dan het Handboek Sport Massage en een lesrooster.
Heb je vragen over deze opleiding of wil je graag inschrijven, neem dan vrijblijvend contact op

Inschrijving & betaling

Voor het inschrijven bij de opleiding en het betalen van het collegegeld hebben we een overzicht gemaakt. 
Bekijk het hier

Enter your text here...

>